1 2 3 4

Юннатівський вогник на Рівненщині

23 листопада 2020 - Администратор
Юннатівський вогник на Рівненщині

З нагоди святкування 95-річчя юннатівського руху в Україні Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді  проводить декаду юннатівського вогника. Усі обласні заклади позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму заздалегідь розробили Програму  юннатівського вогника, який включає прямий ефір, що інформуватиме здобутки обласних, міських та районних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів), ветеранів юннатівського руху, вихованців.

Юннатівський вогник на Рівненщині пройшов спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України на платформі МЕЕT.

Захід відкрив Володимир Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Юннатівський вогник на Рівненщині розпочав директор комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради Володимир ВОРОБЕЙ , який розповів про юннатівський рух на Рівненщині. Ангеліна  РОВКАЧ, головний спеціаліст відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки облдержадміністрації, ознайомила учасників вогника зі станом еколого-натуралістичної освіти на Рівненщині. До заходу приєдналась Євдокія МОРОЗ, методист комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, яка розповіла про витоки юннатівського руху та поділилась спогадами про досягнення юних натуралістів області.

Лілія ШЕХТЕР, завідувач відділу організаційно-масової роботи, разом із вихованцями підготували святкову програму та поділились новинами станційного життя.

Світлана СОРОЧУК, керівник учнівського лісництва, разом з вихованцями учнівського лісництва «Вікова діброва» навчально-виховного комплексу «Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (ліцей) - дошкільний навчальний заклад ім. Т.Г. Шевченка» Острозької районної ради розповіли про свою діяльність та важливість лісівничої справи.

Учасники колективу екологічної просвіти «Екобум» Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради (керівник Світлана РОМАНЧУК) привітали присутніх запальним виступом.

Андрій ЛАПІНСЬКИЙ, старший викладач кафедри неорганічних речовин та загальної хімічної технології хіміко-технологічного факультету Київського політехнічного інституту, поділився досвідом співпраці закладу вищої освіти з комунальним закладом і окреслив подальші перспективи співробітництва.

Петро ГРИНЮК,  випускник Радивилівської районної станції юннатів, вихованець Віталія ШУСТА керівника гуртків закладу, пригадав роки навчання та подякував за спрямування у професійному визначенні. Петро здобув фах біолога та працює  у національному природному парку «Північне Поділля».

Тетяна ВАСИЛЮК, випускниця Станції юних натуралістів, в даний час є студенткою ІІ курсу психолого-природничого факультету Рівненського гуманітарного університету, звернулась зі словами подяки до педагогів закладу.

Декадник юннатівського вогника став свідченням того, що еколого-натуралістичний рух на Рівненщині є одним з найбільш актуальних та перспективних напрямів розвитку позашкільної освіти.