1 2 3 4

Проведено дитячо-юнацьку еколого-патріотичну гру „Паросток” у комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради

11 листопада 2016 - Администратор

У комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради дитячо-юнацька еколого-патріотична гра „Паросток”  пройшла під гаслом „Ми – патріоти України, і маємо природу зберегти”. У цьому році гра пройшла у два етапи:

- перший етап для молодшої вікової групи (учні 3-4 класів);

- другий етап для середньої і старшої вікової групи (учні 5-11 класів).

Гра розпочалась з бесіди „Що означає бути патріотом?” на станції „Патріотична сходинка”, після якої усі учасники заходу взяли участь у міні-вікторині та музичним марафоном „Україно моя!”. Вихованці гуртка „Екологічний театр” подарували учасникам гри  музичні сюрпризи.

Як визначати сторони горизонту, як працювати з компасом та які ж секрети метеорологічних спостережень? Саме на ці питання знайшли відповіді юннати, відвідавши станцію„Секрети орієнтування на місцевості”, на якій вони могли практично визначити сторони горизонту та закріпити свої знання, відповівши на запитання вікторини.

На станції „Ліки у теплиці” діти перевірили свої знання про лікувальні властивості кімнатних рослин та визначали види лікарських кімнатних рослин, які ростуть у квітковій теплиці Станції.

Юні екологи продемонстрували свою кмітливість та знання, долучившись до завдань: філворд „Гриби”, домалюй дерево, остання буквана станції „Екологічна”.

Метою змагань на станції „Козацькому роду – нема переводу”  - проінформувати учасників про етапи висаджування дерев та кущів, після чого вони мали продемонструвати на практиці, як висаджувати рослини. В результаті Станційний куточок екзотичних рослин поповнився новими саджанцями верби кучерявої такизилу.

Про секрети побуту українців учасники гри довідались у майстерні декоративно-прикладних мистецтв на станції „Культура рідної домівки”. Після міні вікторини вони змогли ознайомитись з виробами, виготовленими юннатами під час занять та взяти участь у майстер-класі „Виготовлення оберегів”. Виготовлені обереги будуть представлені на благодійному ярмарку для залучення коштів , щоб підтримати учасників антитерористичної операції.

Як визначити погоду,  спостерігаючи за поведінкою тварин? Про це діти дізнались на станції „Зоологічні несподіванки”. Вони взяли участь у вікторині „Тварини-метеорологи” та долучились до практичної роботи „Який корм кому підходить”.

На станції „Природа рідної землі” учні перевірили свої знання про лікувальні властивості лікарських рослин та визначали види лікарських рослин, які ростуть на навчально-дослідній земельній ділянці та у саду пахощів Станції.

У станційній світлиці „Берегиня” учасники гри  познайомились з предметами старовини, після чого мали назвати знаряддя праці українців, які є у Світлиці та розповісти про їх використання у побуті. Кожна команда отримала інформацію про символи українського рушника та взяла участь у колективній творчій справі „Юннатівський рушничок”, оздобивши паперовий рушник аплікаціями у різному стилі, який продемонстрували у кінцевій частині гри.

В рамках гри „Паросток” вихованці гуртка „Верхова їзда” взяли участь у  VІІІ фестивалі Козацької Звитяги, що проходив на базі козацького табору „Гайдамаки”у м. Рівному на свято Покрови. Юннати демонстрували свої вміння під час козацьких перегонів „Козацький скачок” . Під час свята козаки пригощали присутніх кулішем та хлібом з салом. Проходили змагання для дітей та дорослих, у яких кожен бажаючий міг прийняти участь і виграти приз. Молоді козаки демонстрували свою майстерність та витримку.

Підсумок гри підводили юннати-активісти, підрахувавши бали у маршрутному листі. Кожна команда отримала командне місце за кількістю балів та за швидкість проходження усіх етапів гри. Усім учасникам гри було вручено сертифікати учасника гри „Паросток” та заохочувальні призи.

Фото розміщено у Фотогалереї-Новини-2016рік-Дитячо-юнацька еколого-патріотична гра „Паросток”