1 2 3 4

Про участь у ІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої і позашкільної освіти

8 грудня 2020 - Администратор
Про участь у ІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої і позашкільної освіти
 
2-3 грудня 2020 року Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді в онлайн-форматі було проведено ІІ (фінальний) етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої та позашкільної освіти, у якому взяли участь члени учнівських виробничих бригад та трудових загонів із усіх областей України.
Збір сприяв підвищенню ефективності роботи на шкільних навчально-дослідних земельних ділянках, підготовці школярів до активної професійної самореалізації. Програмою заходу передбачено відкритий творчий звіт учнівських трудових аграрних об’єднань, презентація виставки «Щедрість рідної землі» та захист науково-дослідницьких робіт.
Рівненщину представив на зльоті трудовий загін «Світанок» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради у складі: БОБРОВСЬКА Аліна, ТИМОЩУК Софія, КАРПЕНКО Софія, вихованці гуртка «Основи біології».
На виставку юні аграрії представили зразки сільськогосподарської продукції та звітні матеріали у вигляді банерів, колекцій, щоденників дослідницької роботи та фотографій. Юннати розповіли про високий рівень дослідництва, спрямований на використання сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур, який застосовується у комунальному закладі «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради
Базою для проведення науково-дослідницьких і практичних робіт трудового загону «Світанок» є навчально-дослідні земельні ділянки, сад та тепличний комплекс, де юннати набувають практичних вмінь та навичок з догляду за рослинами. Учні проводять апробацію насіннєвого матеріалу на полях польової та овочевої сівозмін з метою подальшого впровадження найперспективніших сортів зернових та овочевих культур для даного регіону.
У захисті робіт з навчального дослідництва Рівненщину представила БОБРОВСЬКА Аліна, член трудового загону «Світанок» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, учениця 10 класу Колоденського ліцею Корнинської сільської ради Рівненського району, з роботою «Дослідження особливостей вирощування та розмноження батату в умовах Північно-західного лісостепу України» (керівник БОБРОВСЬКА Валентина).