1 2 3 4

Про обласні етапи новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» та Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір»

20 грудня 2021 - Администратор
Про обласні етапи новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» та Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір»

 З 13 грудня 2021 року в комунальному закладі «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради проходять обласні етапи новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» та Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір». У виставках взяли участь школярі та учнівські колективи закладів загальної середньої та позашкільної освіти 62 територіальних громад Рівненської області.

Метою і завданням новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» є пропаганда серед молоді бережливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді, формування практичних умінь та навичок учнів з виготовлення новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику, сприяння розвитку флористичного мистецтва в Україні, виховання громадянина України на багатовікових культурних традиціях народу.
Роботи на виставку представлено у номінаціях:
• стилізована ялинка;
• новорічна композиція;
• новорічний вінок;
• новорічний подарунок;
• новорічна картина чи колаж;
• новорічний букет;
• сюжетна композиція.
На експозиціях новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» представлено більше 800 робіт. 46 робіт переможців обласної виставки «Новорічна композиція» відібрано для участі в Всеукраїнській новорічно-різдвяній виставці, що проходитиме 20 грудня 2019 року - 20 січня 2022 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ).
Виставка – конкурс «Український сувенір» проводиться з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через залучення її до пізнання джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів і технік, популяризація дитячої художньої творчості засобами народного мистецтва, сприяла налагодженню духовного контакту дитини, батьків та педагогів у процесі спільної творчості на традиційному ґрунті.
На обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» представлено більше 500 робіт. 14 робіт переможців обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» відібрано для участі у Всеукраїнській виставці, що проходитиме в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ) у січні 2022 року. В рамках конкурсу проходить акція «Подарунки воїнам АТО». Вихованці разом з педагогами комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради виготовили ангелів-охоронців в етностилі, які передали воїнам, які стоять на сторожі миру в Україні.