1 2 3 4

Інформація про участь юннатів у м ісячнику зимуючих птахів

23 лютого 2017 - Администратор
Інформація про участь юннатів у м ісячнику зимуючих птахів

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ» РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79-б, тел./факс   23-01-49

Е-mail rivneosun2007@ukr.netwww.rivneosun.соm.ua

­­­­­­­­­­­­----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

23 лютого 2017 р.  02-06/42

 

 


 

 

Про участь юннатів

у місячнику зимуючих птахів

 

 

Гуртківці комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради активно долучились до місячника зимуючих птахів, що проходив з 23  січня по 23 лютого 2017 року.

Впродовж місячника вихованці гуртків ознайомились з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, вивчали біологію птахів та аспекти їх підгодівлі під час бесід „Значимість птахів для людини. Охорона птахів”, які проводили педагоги Станції. На святі зимуючих птахів вихованці переглянули фільм „Зимуючі птахи України”, взяли участь у вікторині, розповіли глядачам цікаві факти про птахів.

Усі вихованці гуртків активно долучились до заготівлі кормів для птахів та підгодівлі  їх упродовж зимового періоду.

На конкурс годівничок „Їдальня для птахів” юні охоронці природи виготовили 23 годівнички із різних матеріалів різноманітних форм, також відремонтували старі годівнички.

З метою вивчення видів зимуючих птахів України та Рівненщини, юннати побували на екскурсіях у зоологічному відділі Рівненського обласного краєзнавчого музею, Рівненському міському парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка, спостерігали за зимуючими водоплавними птахами та підгодовували їх під час екологічної подорожі до озера Басів Кут. Вони з’ясували, що в Україні нараховується 424  види птахів. Серед них 270 гніздові, з яких 138 зимуючі; 17 з’являються лише взимку, 129 спостерігаються лише у період сезонних міграцій або мають статус залітних.

 

 

 

Директор Станції юних  натуралістів                                     Т. Остафійчук