1 2 3 4

Про проведення Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок

1 листопада 2021 - Администратор

 РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ» РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79б, тел./факс (0362) 63-50-29

Е-mail rivneosun2007@ukr.net

rivneosun.com.ua

 

­­­­­­­­­­­­

 

01 листопада 2021 р. № 01-33/842

 

 

Керівникам органів управління освітою виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад

Рівненської області

Про проведення Всеукраїнського                                   

конкурсу учнівських навчально-дослідних

земельних ділянок

 

На виконання наказу МОН України №1452 від 24.11.2020 року «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 рік (за основними напрямами позашкільної освіти)», з метою розвитку мережі навчально-дослідних земельних ділянок у закладах загальної середньої та позашкільної освіти України, підвищення ефективності та якості дослідницької роботи, а також задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні, залучення їх до практичної діяльності Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України (НЕНЦ) у 2021 році проводить щорічний Всеукраїнський конкурс учнівських навчально-дослідних земельних ділянок.

 До участі у конкурсі запрошуються заклади загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Просимо умови проведення конкурсу, що додаються, довести до відома керівників закладів освіти для організації відповідної роботи.           

Для участі в конкурсі необхідно до 25 листопада 2021 року надіслати  конкурсні матеріали в електронному вигляді на електронну адресу rivneosun2007@ukr.net та паперових носіях на поштову адресу 33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79-Б, комунальний заклад «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради.

На підставі поданих матеріалів організаційний комітет проведе відбір учасників для подальшої участі у конкурсі.

 Просимо зазначену інформацію довести до відома керівників та учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Положення про проведення конкурсу додається. (Додаток №1)

Довідки за телефоном: (0362) 635029 м/т 0956314000; 0687864858 Євдокія МОРОЗ.

 

Директор Станції юних натуралістів                                Володимир ВОРОБЕЙ         

 

Євдокія Мороз (0362)63-50-29                                     

Додаток №1

 

Умови проведення Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок

 

I. Загальні положення

 

1.1. Всеукраїнський конкурс учнівських навчально-дослідних земельних ділянок (далі – конкурс) проводиться Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, обласними, районними еколого-натуралістичними центрами, станціями юних натуралістів.

1.2. Головною метою конкурсу є:

 · сприяння розвитку дослідницької, експериментальної роботи в школах і позашкільних навчальних закладах України;

· розвиток мережі гуртків агробіологічного напряму у закладах загальної середньої та позашкільної освіти;

· виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на УНДЗД та в шкільних теплицях;

 · впровадження й поширення ефективних, маловитратних, ресурсоощадних й екологічно безпечних технологій у освітній процес;

 · проведення паспортизації земель учнівських навчально-дослідних земельних ділянок;

· вирощування сільськогосподарської продукції з високими споживчими й естетичними якостями;

· забезпечення ефективного зворотного зв'язку між закладами освіти та аграрною наукою, навчальними агропромисловими й дослідницькими центрами, тощо;

· залучення учнівської молоді до участі у цільових комплексних програмах: «Відродження виноградарства, садів та виноробної промисловості», Національна програма збереження родючості ґрунтів, галузевої комплексної програми «Картопля України»;

· підтримка творчої праці педпрацівників, підвищення їх майстерності та популяризації творчих здобутків у галузі дослідництва.

 

II. Об’єкт конкурсу

Об’єктом конкурсу є учнівські навчально-дослідні ділянки закладів освіти. До участі в конкурсі залучаються заклади загальної середньої, позашкільної та професійної освіти, обласні, районні, міські еколого-натуралістичні центри, станції юних натуралістів.

 

 

 

 

 

 

III. Порядок і терміни проведення конкурсу

 

3.1. Конкурс проводиться поетапно: 1-й етап - регіональний (заочний) -вересень - листопад; 2-й етап - Всеукраїнський (заочний) - грудень.

3.2. Для проведення 1-го етапу конкурсу обласними екологонатуралістичними центрами (станціями юних натуралістів) створюються відповідні оргкомітети або визначаються відповідальні організатори.

 Організатори 1-го етапу конкурсу: здійснюють координацію підготовки та проведення конкурсу; визначають експертні комісії (журі); забезпечують висвітлення конкурсу в регіональних засобах масової інформації; залучають до участі в організації та проведенні конкурсу місцеві (районні, міські, обласні) установи та громадські організації.

 

IV. Вимоги до матеріалів, що подаються на конкурс

 

4.1.Об'єктом конкурсу є учнівські навчально-дослідні земельні ділянки загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

4.2. Усі матеріали подаються державною мовою.

4.3. Для участі в конкурсі претенденти подають організаторам: паспорт НДЗД навчального закладу, опис організаційно-педагогічного та матеріальнотехнічного забезпечення функціонування НДЗД навчального закладу.

 4.4. Матеріали подаються в паперовому варіанті та на електронних носіях. Також подається презентація в форматі Pover Point з описом структури та функціонування об'єкту конкурсу.

Претенденти можуть подавати організаторам й інші матеріали: відгуки органів управління освітою, науковихустанов, громадських організацій та ін.

 

V. Критерії оцінювання матеріалів конкурсу

 

 Подані матеріали оцінюються за такими критеріями:

§ відповідність організації роботи учнів на навчально-дослідній земельній ділянці Положенню про УНДЗД закладів загальної середньої та позашкільної освіти;

§ оригінальність проекту розвитку УНДЗД;

§ наукова і методична досконалість представлених матеріалів дослідницького спрямування;

 § наявність колекційного фонду;

§ можливість впровадження результатів дослідів в практику сільськогосподарського виробництва;

 § обізнаність і володіння сучасними екологічно безпечними технологіями вирощування сільськогосподарських культур;

§ високий рівень культури праці;

 § якість поданих матеріалів.

VI. Підбиття підсумків

 

6.1. За рішенням експертної комісії 1-го і 2-го етапу конкурсу оргкомітет визначає переможців конкурсу.

Переможці та призери нагороджуються дипломами та грамотами комунального  закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради  та Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

 6.2. Кращі матеріали будуть надіслані до місцевих органів управління освітою з метою популяризації кращого педагогічного досвіду та його використання, а також будуть оприлюдненні в профільних виданнях. Матеріали, подані на конкурс, не рецензуються й не повертаються.