1 2 3 4

Про засіданні методичного об’єднання керівників гуртків відділу екології та квітництва на тему: „Формування у вихованців відповідального ставлення до природи засобами екскурсійної діяльності”

27 травня 2019 - Администратор
Про засіданні методичного об’єднання керівників гуртків відділу екології та квітництва на тему: „Формування у вихованців відповідального ставлення до природи засобами екскурсійної діяльності”

24 травня  педагоги  комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради взяли участь у виїзному засіданні методичного об’єднання керівників гуртків відділу екології та квітництва на тему: „Формування у вихованців відповідального ставлення до природи засобами екскурсійної діяльності”.

Педагоги відвідали село Тучин Гощанського району, де ознайомились з деревними та трав’янистими рослинами місцевого парку, закладеного ще у ХVІІІ столітті Міхалом Валевським,  воєводою з міста Сєрадз. У парку зростають дуби,  модрини, клени, граби, ясени, які були висаджені  ще на етапі створення цієї перлини, що зараз має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Справжньою окрасою Тучина є Преображенська церква, побудована у 1730 році. Це справжній витвір будівельного мистецтва, що нагадує за архітектурним стилем споруди, притаманні  дерев'яному культовому зодчеству Поділля та лівобережної Украйни XVII—XVIII століть.

Туристів приваблюють й залишки костелу святої Трійці й святого архангела Михаїла – храму,  збудованого у 1786—1786 роках Миколою Семашком.  Споруда вражає величністю і дає уявлення про високий рівень будівництва у ті часи. Храм кілька разів горів і відбудовувався. Під час Другої світової війни він втратив дах, тому зараз дощі і морози руйнують цю привабливу історичну і культурну пам’ятку.

Не менш цікавою є флора й фауна околиць села Тучин. Педагоги ознайомились з видовим складом лікарських рослин, що зростають у лісовому масиві, вивчали біорізноманіття берегів малої річки Зеленка та річки Горинь.

Село Тучин знаходиться неподалік м.Рівне і має неабиякий потенціал у сфері розвитку туризму. Керівники гуртків розробили маршрут, який може використовуватись у екскурсійній діяльності творчих об’єднань. Такі заходи позитивно впливають на розвиток екологічного та естетичного мислення вихованців, формування їх ціннісної сфери та світогляду, сприяють набуттю умінь та навичок практичного вирішення проблем навколишнього середовища.