1 2 3 4

Про участь юннатів у тижні профорієнтації

7 березня 2019 - Администратор
Про участь юннатів у тижні профорієнтації

Про участь юннатів у тижні профорієнтації

 

У комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради пройшов тиждень профорієнтації. Мета: ознайомлення учнів з професіями та правилами їх вибору, виховання спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення, формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією.

В заходах, передбачених планом проведення тижня профорієнтації, взяли участь вихованці усіх гуртків закладу. Юннати мали змогу ознайомитись з широким колом професій, пов’язаних з діяльністю Станції юних натуралістів, за допомогою газети „У світі професій”, під час бесід „Професія еколог”,  „Флорист-дизайн”, „Особливості професії - ветеринар”, „Пасічник – професія цікава”, „Особливості професії – агроном”, „Професія фотографа і моделі „за” і „проти”.

Пізнавальними для вихованців були: рольова гра „Відгадай професію”, гра-дискусія „Обери професію”, круглий стіл „Професія-зоолог”, де діти розв’язували цікаві завдання та ознайомились з професіями. Цікавими стали для дітей перегляд мультфільмів та відеороликів „Всі професії потрібні, всі професії важливі”, практична робота „Улаштування акваріума – як перша ступінь становлення професії акваріуміста”, екскурсії у квіткову та овочеву теплиці для ознайомлення з професіями квітникаря та агронома.

В рамках тижня юннати довідались про особливості професій біологічного профілю та закладами професійно-технічної та вищої освіти, де можна  здобути відповідну спеціальність.

 

Директор Станції юних  натуралістів                                                 В.ВОРОБЕЙ

Вик. Л. Шехтер (0362) 63-50-29