1 2 3 4

Про участь юннатів місячнику зимуючих птахів

7 березня 2019 - Администратор
Про участь юннатів місячнику зимуючих птахів

Про участь юннатів місячнику зимуючих птахів

 

У комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради пройшов місячник зимуючих птахів. Мета: поглиблення знань учнів з орнітології, сприяння збереженню диких птахів, формування екологічної, природоохоронної культури учнівської молоді, гармонії відносин з природою, виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни.

Впродовж місячника вихованці гуртків ознайомились з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, вивчали біологію птахів та аспекти їх підгодівлі, оволоділи методиками визначення, спостереження та обліку зимуючих птахів, виготовляли годівнички та розвішували їх на території Станції та закладів загальної середньої освіти міста Рівного, постійно підгодовували птахів у зимовий період.

Юннати збирали цікаві факти про життя птахів та обмінювались з  інформацією під час занять, відвідали майстер-клас „Виготовлення моделей птахів в техніці орігамі”, на якому  не тільки виготовили снігурів та горобців з паперу, але й довідались про необхідність їх охорони.

Завершився місячник святом „Зимуючих птахів”, на якому юні природолюби наголосили, що птахи - невід’ємна частина нашого життя, вони належать до таких творінь природи, які  існують для того, щоб дарувати людям радість, постійно бути об’єктом їх симпатій і захоплень. А у зимовий час нашим пернатим друзям часто буває важко добувати собі корм, і  люди повинні допомогти їм вижити.

 

Директор Станції юних  натуралістів                                                               В.ВОРОБЕЙ

Вик. Л. Шехтер (0362) 63-50-29