1 2 3 4

Про участь у Всеукраїнському зльоті юних дослідників-природознавців

6 липня 2021 - Администратор
Про участь у  Всеукраїнському  зльоті юних дослідників-природознавців

 На виконання Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 р. № 1452, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді з 29 червня по 02 липня ц.р. провів Всеукраїнський зліт юних дослідників-природознавців. У зльоті взяли участь учні з 22 областей та м. Києва.

Рівненщину представили БОБРОВСЬКА Аліна, КАРПЕНКО Софія, ЯКИМЕНЦЬ Анастасія, ДУНІНА Анна та МАРТИНЧУК Анна, вихованці гуртків комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, які є переможцями всеукраїнських конкурсів агробіологічного напряму позашкільної освіти.

У рамках Зльоту були проведені профорієнтаційні заходи: науково-практична конференція, екскурсії до Національного університету біоресурсів і природокористування України, дослідницького господарства та лабораторії компанії «Сингента», профільні майстер-класи, екскурсії по місту Києву та в Національному еколого-натуралістичному центрі.

На науково-практичній конференції виступила і зайняла ІІ місце БОБРОВСЬКА Аліна, вихованка гуртка «Основи біології» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради з роботою на тему «Дослідження особливостей вирощування та розмноження батату (Ipomoеa batаtas) в умовах Північно-західного лісостепу України».

Учасники конференції юних дослідників-природознавців обговорювали нагальні проблемні питання з екології та сільського господарства України, презентували наукові роботи та проєкти своїх закладів освіти. Заслуховувалися роботи з садівництва, рослинництва, овочівництва та ін. Журі конференції очолили викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

У рамках зльоту юннати відвідали Національний університет біоресурсів і природокористування України і змогли побачити науково-практичні об’єкти університету: Музей ґрунтів, плодово-овочевий сад, лабораторію точного землеробства AgriLab, унікальний ботанічний сад, стайні, лабораторію агрохімії та ґрунтознавства, колекційний розсадник польових культур, сучасно обладнану лабораторію моніторингу якості ґрунтів.

Одним із найяскравіших вражень для учасників зльоту стали екскурсії до лабораторії компанії «Сингента» в м. Біла Церква. Спеціаліст лабораторії Білоцерківського діагностичного центру Долгальова Юлія розповіла про напрями роботи компанії «Сингента» і програму технічної підтримки «АгроГід». Відвідувачі мали змогу дізнатися про важливість фітопатологічної діагностики посівного матеріалу, моніторинг шкідників та збудників інфекцій у період вегетації рослин й аналіз якісних показників зібраного врожаю.

На дослідницькій станції Компанії «Сингента» школярі детально ознайомилися з усіма етапами закладання та проведення польових дослідів відповідно до сучасних методик. Учні побували на дослідницьких полях, ознайомилися з великою кількістю зразків гібридів сільськогосподарських культур. Також юні дослідники ознайомились із сучасною сільськогосподарською технікою, технологією та приладами для протруєння насіння, із сучасними засобами для внесення пестицидів, а також оглянули поля з використанням дрона.