1 2 3 4

Про участь школярів Рівненщини у очному турі фінального етапу Всеукраїнського конкурсу „Юний селекціонер і генетик”

1 квітня 2019 - Администратор
Про участь школярів Рівненщини  у очному турі фінального етапу Всеукраїнського конкурсу  „Юний селекціонер і генетик”

26-29 березня 2019 року у м. Київ пройшов очний тур фінального етапу Всеукраїнського конкурсу „Юний селекціонер і генетик”. Організаторами конкурсу були Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Конкурс проводився з метою розвитку мережі гуртків юних селекціонерів, поглиблення змісту роботи на навчально-дослідних земельних ділянках, залучення учнів старших класів до проведення дослідів з генетики і селекції. Захід сприяв створенню банку даних про поширення сортів і гібридів сільськогосподарських культур у регіонах, забезпечував ознайомлення учнів із досягненням сучасної селекції та генетики, оволодіння технікою селекційного процесу, проведення випробування перспективних сортів і гібридів вітчизняної та зарубіжної селекції, ознайомлення з сучасними технологіями вирощування насіння сільськогосподарських культур.

Команду Рівненщини представляли:

  • Назарець Анастасія, учениця 10 класу, Гілевич Анастасія, учениця 11 класу Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4 Костопільської районної ради;
  • Кісіль  Маргарита, учениця 11 класу Колоденського ліцею Корнинської сільської ради Рівненського району.

Учні взяли участь в оцінюванні досягнень з базової дисципліни - біології  та захисті науково-дослідницьких робіт. У відкритому захисті науково-дослідницьких робіт у секції  „Генетика” Гілевич Анастасія з роботою „Вивчення насінного потомства плюсових дерев дуба звичайного 2017 року в Базальтовому лісництві ДП „Костопільський лісгосп” посіла ІІ місце.

Учасники конкурсу відвідали Національний університет біоресурсів і природокористування України та побували на екскурсії по місту Києву.