1 2 3 4

Про тиждень психології

4 березня 2019 - Администратор
Про тиждень психології

Відповідно до плану роботи комунального закладу ,, Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради на 2019 рік, з метою створення позитивного психологічного клімату під час роботи гуртків, розширення та насичення емоційного життя дітей та підлітків, розвитку інтересу до свого внутрішнього світу і світу іншої людини з 25 лютого по 02 березня проведено тиждень психології.

В рамках тижня організовано різноманітні заходи, ігри, вправи, конкурси, акції. Всі заходи сприяли покращенню психоемоційного клімату у дитячих та педагогічних колективах, взаєморозумінню між усіма учасниками освітнього процесу. 

Для гуртківців та педагогів були підготовлені експрес-тести „Чи рішучі ви?”, „Сова чи жайворонок”, „Чи нервова ви людина?”, поради щодо подолання булінгу, цікаві задачі для перевірки ерудиції,  та пам’ятки „Умій володіти собою” і „Як покращити свою комунікабельність”. Акція „Пожирач неприємностей” дорослим і дітям допомогла позбутися своїх проблем, негативних емоцій. Кожен зміг викласти на аркуші паперу свої роздуми та переживання та вкинути в спеціальну скриньку, розміщену на стенді.

Популярністю користувалася створена педагогами та гуртківцями фотозона „Створи собі весняний настрій”, де мали змогу сфотографуватися усі бажаючі.

З метою створення дружньої атмосфери, розвитку згуртованості колективу з вихованцями гуртка „Азбука природи” проведено заняття „Чарівний сад нашого гуртка”. Діти після вправ привітання і знайомства, асоціювали себе з улюбленою квіткою. Конкурс „Хто найуважніший?” дав можливість кожній дитині оцінити власну спостережливість. Під час практичної роботи гуртківці  виготовили листівку.

Для вихованців гуртка „Юні ботаніки” проведено заняття з профорієнтації. Підлітки розширили знання про професії, проявили творчі та інтелектуальні здібності. Гуртківці виконали вправу „Поміняйтеся місцями”, „Професія на букву”, виявили свої схильності до окремих типів професій, цікавою виявилась вправа „Гра в лотерею”, де вихованці змогли побачили наслідки випадкового вибору професії.

З метою розвитку інтересу до свого внутрішнього «Я» і світу іншої людини, розширення знань один про одного, підвищення самооцінки замкнутих дітей з вихованцями гуртка „Юні акваріумісти” проведено заняття „Умій дружити”, де діти з цікавістю приймали участь у всіх іграх і вправах, мали яскраво виражені позитивні емоції.

Під час тижня психології з гуртківцями проведено анкетування „Що я знаю про професії”. На думку дітей найпопулярнішими професіями є: лікар, вчитель, співак; серед найпотрібніших – лікар, вчитель, найскладнішими діти вважають фах лікаря, вчителя, пожежника, будівельника. Однак більшість дітей ще не визначилися з професією для себе.

Неодмінними супутниками тижня були гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Всі з радістю приймали участь і у підготовці, і у проведенні заходів.

 

 

Директор Станції юних натуралістів                                                                    В. ВОРОБЕЙ

О. Дячук (0362) 63-50-29