1 2 3 4

Про семінар «Організація спільної діяльності державних та громадських установ екологічного спрямування у вирішенні проблем збереження природних комплексів регіону та розвитку природозаповідної справи»

20 травня 2021 - Администратор
Про семінар «Організація спільної діяльності державних та громадських установ екологічного спрямування у вирішенні проблем збереження природних комплексів регіону та розвитку природозаповідної справи»

   19 травня 2021 року на базі комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради в режимі онлайн відбувся обласний семінар для вчителів біології, екології, керівників учнівських лісництв та керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму «Організація спільної діяльності державних та громадських установ екологічного спрямування у вирішенні проблем збереження природних комплексів регіону та розвитку природозаповідної справи».

В заході взяли участь 73 педагоги закладів загальної середньої та позашкільної освіти Рівненщини.

СКРИПЧУК Петро, професор, доктор економічних наук Національного університету водного господарства та природокористування, представник громадської організації «Зелені ініціативи», у своїй доповіді «Переробка органічних відходів» розповів про важливість відповідального ставлення до утилізації відходів, опалого листя, презентував програму безпечної переробки відновної біомаси в м. Рівне.

 

Петро СКРИПЧУК також є головою Рівненської філії «Українська горіхова асоціація» і автором запатентованих сортів волоського горіха. Під час виступу на тему: «Еволюція використання горіхоплідних культур: лісові, захисні та бізнесові тенденції» науковець поділився досвідом вирощування горіхів в ускладнених кліматичних умовах та запропонував співпрацю щодо впровадження сучасних технологій садівництва.

ГАВРИЛЮК Мирослава, завідувач дендропарку, викладач ботаніки відокремленого структурного підрозділу «Березнівський лісотехнічний фаховий коледж» Національного університету водного господарства та природокористування розповіла про екологічну структуру Березнівського дендрологічного парку. Учасники семінару ознайомились з видовим складом деревних та трав’янистих рослин дендропарку.

Позняк Ольга, фахівець з екологічної освіти Рівненського природного заповідника, поділилась досвідом організації еколого-просвітницької діяльності у регіоні. Корисною була інформація про проведені заходи, які сприяли підвищенню екологічної свідомості учнівської молоді.

 

ГОЛОВКО Оксана, завідувач науково-дослідного сектору Національного природного парку «Дермансько-Острозький», кандидат сільськогосподарських наук, розповіла про заходи для учнівської молоді, які сприяють охороні ландшафтів Малого Полісся, Волинської та Подільської височин. Багато корисної інформації учасники семінару дізнались про природні комплекси, флору та фауну національного парку та історико-культурну спадщину регіону.

СОРОЧУК Світлана, керівник Оженинського учнівського лісництва «Вікова діброва» навчально-виховного комплексу «Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.(ліцей) – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» ім. Т.Г. Шевченка і ЧАНДИК Людмила, керівник Вовковиївського учнівського лісництва «Діброва» Вовковиївського ліцею Демидівської селищної ради Дубенського району поділились досвідом організації роботи учнівських лісництв у своїх закладах освіти.

 ДУЖУК Сніжана, завідувач методичного відділу комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради розповіла про виїзні форми навчання з комплексного вивчення природи, а саме – про досвід проведення обласної екологічної експедиції «ЮНЕКО» на базі Рівненського природного заповідника.