1 2 3 4

Про проведення тижня овочівництва і садівництва «Щедрість рідної землі»

10 листопада 2020 - Администратор
Про проведення тижня овочівництва і садівництва «Щедрість рідної землі»

Про проведення тижня овочівництва і садівництва «Щедрість рідної землі»

Відповідно до плану роботи комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради на 2020 рік з 26 по 30 жовтня 2020 року проведено тиждень овочівництва та садівництва «Щедрість рідної землі».

Розпочався тиждень оформленням фотозони-виставки «Щедрі дари осені», на якій юннати представили овочеві та плодові культури, вирощені на навчально-дослідній земельній ділянці та різноманітні композиції, виготовлені із цих культур. Впродовж тижня проведено конкурс творчих робіт «Осінні барви». Кращими стали малюнки «Їжачок-лісовичок» юних зоологів (керівник ГОМЕНЮК Катерина), «Дари осені», «Сова» юних рослинників (керівник РОМАШКО Раїса). Привернула до себе увагу також композиція «Панночка Осінь» юних валеологів (керівник ЛУЦИШИН Світлана).

До конкурсу стіннівок вихованці гуртка «Рослини-символи України» (керівник РОМАШКО Раїса) підготували цікаву газету «Урожай 2020», у якій розповіли про вирощений на навчально-дослідній земельній ділянці урожай сільськогосподарських культур.

Цікавим був вечір «Осіння симфонія» (керівник БОБРОВСЬКА Валентина), завдяки якому юні біологи дізналися багато цікавого про осінні зміни в живій природі та про шкідливі наслідки спалювання осіннього листя.

Вихованці гуртка «Основи валеології»провели годинуспілкування «Я здоров’я збережу, сам собі допоможу». Кожен юннат розповів про окрему рослину і запропонував цілющі рецепти приготування страв із неї (керівник ЛУЦИШИН Світлана).

Змістовною та пізнавальною була ігрова вистава «Життя бджолиної родини», проведена вихованцями гуртка «Юні бджолярі» (керівник ОМЕЛЬЧУК Олександр), під час якої глядачі дізналися про особливості бджолиної сім’ї та її підготовку до зимівлі.

Вихованці гуртка «Юні зоологи» (керівник ГОМЕНЮК Катерина) провели навчальну екскурсію у живий куточок для гуртківців Станції. Юні кінологи також долучилися до тижня овочівництва та садівництва і провели для всіх гуртківців гру «Наші улюбленці».

Підсумком проведення тижня стало онлайн-засідання методичного об’єднання керівників гуртків відділу біології та валеології на платформі Zoom на тему: «Всебічний розвиток особистості та формування її соціально-громадянського досвіду засобами позашкільної освіти». Були присутні 14 педагогів.

Розглядалися питання:

1. Концепція розвитку громадянської освіти в Україні.

2. Формування громадянської свідомості підлітків у закладі позашкільної освіти.

3. Засоби всебічного розвитку особистості.

4. Гра як засіб всебічного розвитку особистості.

На завершення засідання відбулося активне обговорення планів щодо подальших форм проведення методичних об’єднань відділу біології та валеології.