1 2 3 4

Про проведений тиждень профорієнтації

11 березня 2021 - Администратор
Про проведений тиждень профорієнтації

  

У комунальному закладі «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради пройшов тиждень профорієнтації, який організовувався з метою ознайомлення учнів з професіями та правилами їх вибору, виховання спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення, формування вміння зіставляти здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

 

 

В заходах, передбачених планом проведення тижня профорієнтації, взяли участь вихованці усіх гуртків закладу. Юннати мали змогу ознайомитись з широким колом професій, пов’язаних з діяльністю Станції юних натуралістів, за допомогою газети «Вітрина професій».

Юні природолюби збагатили свої знання про різноманітний світ професій під час бесід «Пасічник – професія цікава, «Цікава наука кінологія», «Професія флорист-дизайнер», «Знайомство з професіями – флорист, квітникар», «Професія – зоолог». Діти ознайомились з особливостями професій та закладами, де можна їх здобути.

Зацікавлення у дітей викликали ігри «Світ професій», «Відгадай професію». Юннати довідались про професії біологічного спрямування, їх особливості і можливості працевлаштування за обраним фахом. Діти отримали інформацію щодо особливостей професійної діяльності біологів, хіміків, агрономів та як спрямувати себе на вибір майбутньої професії і як не помилитись у виборі під час пізнавальноїгри«Подорож у світ професій аграрного профілю».

Активно долучились гуртківці Станції до майстер-класів «Листівка  в техніці орігамі», «Виготовлення вітальних листівок», «Виготовлення сувенірів», «Браслети своїми руками». Діти переглянули мультфільм «Всі професії потрібні, всі професії важливі».

На екскурсіях в квіткову та овочеву теплиці діти ознайомились з колекцією кімнатних рослин і овочевими культурами, довідались про особливості професій квітникаря-аранжувальника та агронома.

В рамках відзначенняВсесвітнього дня дикої природи, підтримки збереження та сталого використання лісової дикої природи та екосистем проведено інформаційні бесіди щодо професій еколога, зоолога.