1 2 3 4

Про проведений обласний фестиваль екологічної творчості молоді «Свіжий вітер»

30 травня 2022 - Администратор
Про проведений обласний  фестиваль екологічної творчості молоді «Свіжий вітер»

 26-27 травня 2022 року комунальним закладом «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради проведено обласний фестиваль екологічної творчості молоді «Свіжий вітер» у дистанційному форматі відповідно до військового стану в Україні. Конкурс сприяв формуванню екологічної культури молоді, залученню дітей та підлітків до природоохоронного руху, розвитку творчих здібностей підростаючого покоління.

У конкурсі взяло участь 39 колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти об’єднаних територіальних громад Рівненської області. Окремі команди виступали у двох номінаціях. У зв’язку з війною в Україні деякі учасники представили сольні виступи.

Команди-учасники підготували виступи із відкритим доступом на каналі Youtube - відеоролики, у яких висвітили екологічні проблеми сучасного світу. Конкурсні виступи відповідали тематиці конкурсу, були актуальними, висвітлювали різнопланові аспекти здоров’язберігаючих технологій, екології, теми війни в Україні та її наслідки для людства, відзначалися високою виконавською майстерністю та оригінальністю.

Програма фестивалю передбачала виступи за двома номінаціями: «Екологічна мода» та «Екологічний театр».

У номінації «Екологічна мода» 23 команди юних екологів представили колекції одягу, зачісок та візажу, створені з використанням природних матеріалів та матеріалів  вторинного  використання, 10 з яких здобули І місце. Покази супроводжувались описами моделей.

Виступи учасників у номінації «Екологічний театр» засобами театрального мистецтва привертали увагу глядачів до постановки та розв’язання екологічних проблем рідного краю. Було представлено 16 вистав на тему «Екологічна варта власного майбутнього», 7 з яких здобули І місце. Учасники фестивалю висвітили екологічні проблеми Рівненської області, розкрили проблему війни в Україні та закликали до миру, збереження здоров’я та довкілля. У костюмах акторів використовувалась національна символіка, звучали заклики до єдності представників різних регіонів для вирішення екологічних проблем.

Виступи екотеатрів та театрів екологічної моди спонукали глядачів замислитись над питаннями миру та єдності, захисту людства від шкідливого впливу сучасних технологій виробництва, які знищують природне середовище та руйнують здоров’я людей на Планеті.  

Відео:

Рокитнівська селищна рада

Драмгурток "Гроно калинове" Здолбунівської міської ради
Рокитнівська селищна рада
Вирівська сільська рада
Крупецька сільська рада
Березівська сільська рада
Сарненська міська рада
Рафалівська селищна рада
Здолбунівська міська рада
Рокитнівська селищна рада
Острозька міська рада
Рокитнівська селищна рада
Повчанська сільська рада
Вирівська сільська рада
Дубенська міська рада
Березівська сільська рада
Рафалівська селищна рада
Полицька сільська рада
Бабинська сільська рада
Немовицька сільська рада
Демидівська селищна рада
Тараканівська сільська рада
Вирівська сільська рада
Сарненська міська рада
Клесівська селищна рада
Немовицька сільська рада
Полицька сільська рада
Володимирецька селищна рада
Тараканівська сільська рада
Вараська міська рада
Висоцька сільська рада
Коростський ліцей https://youtu.be/2N-pi5ZdNeQ
Ясногірська ЗОШ https://youtu.be/W7WYo51bl4g
#екологічні конкурси