1 2 3 4

Про обласний семінар для вчителів біології, екології, географії та керівників гуртків еколого- натуралістичного напряму

28 лютого 2019 - Администратор
Про обласний семінар для вчителів  біології, екології, географії та керівників гуртків еколого- натуралістичного напряму

Відповідно до плану роботи комунального закладу ,, Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради на 2019 рік, з метою підвищення ефективності та якості організації еколого-натуралістичної роботи в закладах освіти, 27 лютого 2019 року на базі комунального закладу ,, Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради відбувся обласний семінар на тему: „Екологічна освіта для сталого розвитку: проблеми, пошуки, інновації”.

В заході  взяли участь  39 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освітиБерезнівського, Володимирецького, Дубенського, Дубровицького, Зарічненського,   Корецького, Костопільського, Острозького, Рівненського, Сарненського районів, міст Дубно та Рівного. До участі в семінарі  долучилися педагоги закладів освіти об’єднаних територіальних громад  Бугринської сільської ради Гощанського району, Демидівської селищної ради, Мирогощанської та Тараканівської сільської ради Дубенського району, Малолюбашанської, Деражненської сільської ради Костопільського району, Млинівської селищної ради,  Клеванської селищної ради Рівненського району, Козинської сільської ради Радивилівського району, Степанська селищної ради Сарненського району.  

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Воробей Володимир Федорович, директор комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради. Ровкач Ангеліна Василівна, головний спеціаліст відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, ознайомила з особливостями забезпечення рівного доступу до якісної освіти в умовах децентралізації.  

Прищепа Алла Миколаївна, директор навчально-наукового Інституту агроекології та землеустрою,  кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства Національного університету водного господарства та природокористування, голова Рівненського обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги, виступила з доповіддю „Структура, основні пріоритети та завдання Стратегії сталого розвитку України на період до 2030 року”. 

 Куроченко Ірина Іванівна, керівник Екологічного центру та Рискова Варвара Георгіївна, керівник Ресурсного центру з екологічної освіти Рівненського міського Палацу дітей та молоді Рівненської міської ради  під час тренінгу „Ігрові технології в освіті для сталого розвитку” ознайомили учасників з методикою впровадження інтерактивних форм в освітній процес.

 

 Бобровська Валентина Анатоліївна провела екскурсію навчальними кабінетами, творчими лабораторіями та територією Станції. З особливостями організації дослідницької роботи з кімнатними рослинами під час екскурсії до квіткової теплиці ознайомила Катюха Валентина Василівна, завідувач відділу екології та квітництва.

 

На завершення семінару, під час круглого столу, учасники заходу мали змогу обмінятися враженнями, поставити запитання організаторам та запрошеним гостям.

  

Директор Станції юних натуралістів                                                                                      В. ВОРОБЕЙ

І.Власюк  (0362) 63-50-29