1 2 3 4

Про місячник захисту первоцвітів

26 квітня 2021 - Администратор
Про місячник захисту первоцвітів
У березні - квітні пройшов місячник захисту первоцвітів, який організовувався з метою поширення знань учнівської молоді про різноманітність видів ранньовесняних рослин, сприяння знахідкам в межах свого регіону нових місць зростання первоцвітів, яких занесено до Червоної книги України та Європейського Червоного списку, для їх подальшої охорони та збереження, сприяння вихованню свідомого ставлення до рідкісних ранньоквітучих декоративних рослин через пропагування їх охорони.

З причини запровадження карантинного режиму з 22 березня по 05 квітня 2021 року частина запланованих заходів проведено в дистанційній формі.

Гуртківцями  оформлено інформаційний стенд «Їх треба зберегти», виготовлено буклет та листівки «Захистимо первоцвіти» з цікавою інформацією про первоцвіти та заходи щодо їх збереження, розповсюдили серед учнів шкіл міста Рівне.

З метою спостереження за первоцвітами та ранньоквітучими рослинами вихованці гуртків мандрували екологічною стежкою «В пошуку первоцвітів» територією Станції, Рівненського зоологічного парку, до озера Басів Кут, взяли участь у фотопленері «Фотографуємо первоцвіти». Юні флористи поділились власним досвідом вирощування первоцвітів на присадибних ділянках.

Змістовно пройшли бесіди та інформаційні години на тему: «Первоцвіти мого краю», які провели усі керівники гуртків для своїх вихованців. Діти вивчали первоцвіти, поширені на території нашої місцевості.

Багато цікавої і корисної інформації довідались юннати під час інтелектуальної гри «Цілющі властивості первоцвітів», бесіди «Значення первоцвітів в житті людини», «Первоцвіти – джерело вітамінів в харчуванні людей», вікторини «Ранньоквітучі рослини України», усного журналу «Первоцвіти просять захисту».

Під гаслом «Даруйте первоцвіти у світлинах» пройшла серія майстер-класів: «Виготовлення аплікації з кольорового паперу», «Виготовлення первоцвітів із паперу методом орігамі», «Весняний букет», виготовлення вітальної листівки «Підсніжники», «Виготовлення первоцвітів з підручних матеріалів», «Весняна листівка» під час яких діти навчились виготовляти подарунки-сувеніри з підручних матеріалів.

Керівники гуртків підготували відеозаняття «Первоцвіти   провісники весни», на яких розповіли про важливість збереження рослинного світу.

Юннати взяли участь у конкурсі творів, віршів, малюнків, фотографій «Наші первоцвіти», переглянули тематичний фільм «Первоцвіти України».

Юні охоронці природи впродовж місячника проводили рейди у місця продажу первоцвітів та проводили просвітницьку роботу про важливість збереження перших вісників весни.