1 2 3 4

Про екологічний форум «Захисники природи України», присвячений Дню захисту дітей

1 червня 2022 - Администратор
Про екологічний форум «Захисники природи України», присвячений Дню захисту дітей

 

1 червня 2022 року за ініціативи департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації на території комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради відбувся Малий екологічний форум «Захисники природи України». Учасники заходу - вихованці гуртків закладу, діти та батьки з областей, де ідуть бойові дії, які знайшли тимчасовий прихисток на Рівненщині, представники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова Рівненської обласної військової адміністрації та його перший заступник.

З вітальним словом до присутніх звернувся Віталій КОВАЛЬ, голова Рівненської обласної військової адміністрації, який розповів про важливість екологічної освіти і вклад закладів позашкільної освіти у виховання підростаючого покоління.

Петро КОРЖЕВСЬКИЙ, директор департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, привітав усіх з Днем захисту дітей. Продовжили захід юні зоологи, які познайомили з мешканцями живого куточка. Вихованець гуртка «Юні бджолярі» розповів цікаві факти з життя бджіл, про свою роботу на навчальній пасіці. Згодом усі перейшли у цікаву локацію - дендропарк. Вихованці гуртка «Екосвіт» привітали усіх піснею, а юні квітникарі познайомили з рідкісними екзотами, що оселились у затишному куточку.  Вихованка гуртка «Я досліджую рідну природу» зацікавила присутніх експрес-презентацією навчально-дослідної ділянки лікарських рослин та особливістю вирощування тропічних рослин у теплиці.

Багато говорили під час Малого екологічного форуму «Захисники природи України» про сталий розвиток, про забалансоване споживання, про раціональний та зважений підхід до природних ресурсів. Завершився захід акцією «Голуб миру». Десятки білих птахів, що симовлізують чистоту і спокій, злетіли у небо Рівненщини.