1 2 3 4

Наказ про підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції „День юного натураліста”

10 грудня 2014 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

 

Н А К А З

 

 

 

 

08.12.2014                                           

 

м. Рівне

661

 

 

 

 

 

Про підсумки обласного етапу

Всеукраїнської акції

„День  юного натураліста”

 

 

Відповідно до Положення про управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 14 січня 2013 року № 11,  плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у 2014 році, затвердженого наказом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 15 січня 2014 року № 22, підбито підсумки участі школярів та учнівської молоді в обласному етапі Всеукраїнської  акції „День юного натураліста”.

         Виходячи із зазначеного, згідно з рішенням журі

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Інформацію про результати обласного етапу Всеукраїнської   акції „День  юного натураліста”, що додається, взяти до уваги.

 

 

 

2. Нагородити дипломом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців обласного етапу Всеукраїнської  акції „День  юного натураліста”:

вихованців гуртка „Юні друзі природи” Кунинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Здолбунівського району;

Петрулю Владислава, учня 7 класу Радивилівського навчально-виховного комплексу „Школа № 1 – гімназія”;

членів гуртка „Азимут” Люхчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сарненського району;

вихованців гуртка „Юні акваріумісти” Будинку дитячої та юнацької творчості Кузнецовської міської ради;

вихованців   гуртка   „Екосвіт”   комунального   закладу   „Станція   юних натуралістів” Рівненської обласної ради.

 

3. Відзначити подякою управління освіти і науки облдержадміністрації за   проведення Всеукраїнської  акції  „День  юного натураліста”:

вихованців гуртка „Юні охоронці природи” комунального позашкільного навчального закладу „Володимирецький районний Будинок школярів та юнацтва” Володимирецького району;

членів гуртка „Юний натураліст” Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гощанського району;

учнів 11 класу Воскодавського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” Гощанського району;

Тимощука Івана,  учня 8 класу Тростянецького навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Дубенського району;

колектив учнів Здолбунівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5;

членів гуртка „Юні лісівники”  Районного будинку творчості школярів Млинівського району;

Павлюк Ольгу, ученицю 10 класу Зорянського навчально-виховного комплексу „Школа – гімназія” Рівненського району;

Лазаришина Богдана, Денщика Михайла, учнів 11 класу Квасилівського навчально-виховного комплексу „Школа – ліцей” Рівненського району;

членів гуртка „Юний натураліст” Верхівського навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Рівненського району;

членів гуртка „Юні друзі природи” Колоденської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівненського району;

членів гуртка „Зелена планета” Корнинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівненського району;

Яскевича Сергія, учня 10 класу Дроздинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рокитнівського району;

колектив учнів Рівненської гуманітарної гімназії;

колектив учнів Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 23.

 

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

В.о. начальника управління                                                              О. Пекарський




                                 Додаток

                                до наказу управління освіти і

                                науки Рівненської обласної

                                державної адміністрації

                                                         від 08. 12. 2014   № 661 

 

 

 

 

 

Інформація про результати

обласного етапу Всеукраїнської  акції „День  юного натураліста”

 

Проведення  акції „День юного натураліста”  сприяло активізації позакласної роботи з учнівською молоддю, формуванню екологічної культури, залученню її до практичної природоохоронної роботи, підвищенню ефективності навчально-дослідницької роботи учнів на навчально-дослідних земельних ділянках і задоволенню потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації, підготовці учнівської молоді до професійної діяльності,  виявленню та підтримці учнівських ініціатив, направлених на розвиток шкільної демократії і самоврядування.

В акції взяли участь загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Здолбунівського, Костопільського, Млинівського, Радивилівського, Рівненського, Рокитнівського, Сарненського районів, міст Рівне, Кузнецовська та комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради. 


 

У Кунинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Здолбунівського району  акція розпочалась лінійкою, на якій учні  ознайомились з історією юннатівського руху на Україні. Юні друзі природи провели екологічний рейд „Чиста річка”, природоохоронну акцію „Джерело”, екскурсію околицями села Кунин „Ліки навколо нас”, екологічну конференцію „Серпокрилець чорний – птах 2014 року”.

Учні   Радивилівського навчально-виховного комплексу „Школа № 1 – гімназія” провели інформаційні десятихвилинки „Юннат – це на все життя”, тренінгове заняття „Чарівний світ білої лелеки”, конкурс на кращу екологічну рекламу „Здорова планета в моїх руках”, традиційну прес - конференцію „У юннатів кордонів немає”.  Оригінальними стали конкурс „Дай друге життя рослинам” під час якого діти декорували пеньки та створювали квіткові композиції на тему „Ми хочемо миру на землі”.

Під гаслом „В природі ми лиш часточки малі. Земля не нам належить – ми Землі!” пройшла акція в Люхчанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сарненського району. З ініціативи учнів школи спільно з громадськістю села було проведено акцію „Не будь байдужим!” з впорядкування та благоустрою території навчального закладу, обеліску слави, Люхчанського саду, парку в населеному пункті та берегової смуги річки Случ. 


 

В рамках акції „День юного натураліста” вихованці гуртків еколого-натуралістичного напрямку Будинку дитячої та юнацької творчості Кузнецовської міської ради спільно з керівниками гуртків провели ряд екологічних заходів: тур вихідного дня „Прибери планету”, благодійну екологічну акцію „Допоможи дитині”, подарувавши Кузнецовському міському центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів акваріумних рибок. Вихованці гуртка „Юні акваріумісти”  до Міжнародного Дня миру провели екологічну конференцію „Живи, Земле” та гру-квест „Країна в нас одна”. На завершення акції діти долучились до конкурсу малюнків, зобразивши у своїх роботах голубів Миру, виготовили голубів власноруч та стали учасниками флеш-мобу патріотичного спрямування.

У комунальному  закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради Всеукраїнська акція пройшла під гаслом „Звешся веселково – Україною, земле, зачарована моя…”, яка розпочалась конкурсно-розважальною програмою, музичним марафоном „Екологічна пісня поруч з нами”. Юні дослідники природи мандрували екологічною стежкою, стали учасниками трудових  операцій та акцій „Урожай 2014”, „Насіння”, „Корми для тварин”. Цікаво пройшли майстер-класи „Сувеніри з лози”,  „Сувеніри з соломи” та „Розпис по тканині”.

Однак, багато поданих матеріалів не відповідали вимогам.

 

 

 

Головний спеціаліст відділу виховної

роботи та соціального захисту дітей

управління освіти і науки

облдержадміністрації                                                                     А. Ровкач

 

 

 

Директор комунального закладу

„Станція юних натуралістів”                                               

 

Рівненської обласної ради                                                            Т. Остафійчук