1 2 3 4

еколого-краєзнавчу екскурсію до історичної архітектурної військової споруди – Тараканівського форту

15 жовтня 2019 - Администратор
еколого-краєзнавчу екскурсію до історичної архітектурної військової споруди – Тараканівського форту

 29 вересня 2019 року вихованці комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради разом з керівниками СЕРГІЄНКОМ Дмитром, заступником директора з адміністративно-господарчої частини, ШЕХТЕР Лілією, завідувачем організаційно-масового відділу організували еколого-краєзнавчу екскурсію до історичної архітектурної військової споруди – Тараканівського форту Дубенського району. В рамках заходу юннати вивчали історію будівництва форту, мандрували підземними тунелями, що використовувалися для воєнних навчань та оборони, довідались про особливості благоустрою фортеці.

Діти вивчали тваринний і рослинний світ, мандруючи стежками мальовничого Тараканівського лісу. Цікавим етапом екскурсії став майстер-клас з приготування традиційної української страви – борщу на вогнищі, до якої долучилися усі учасники подорожі. Юннати вивчали обрядовість свого народу під час вікторини, ігор, конкурсів, взяли участь у пісенному марафоні «Всі разом – ми одна родина». Саме під час дегустації щойно приготовленої страви та дружнім чаюванням навколо багаття усі учасники мандрівки обмінювалися яскравими враженнями та складали плани на майбутнє.

Програма завершилась подорожжю до одного з найстаріших замків князів Острозьких (XV століття) у м. Дубно, де усі мали можливість довідатись про історичну минувщину свого краю.

 

 

Директор Станції юних натуралістів                                    Володимир ВОРОБЕЙ

Лілія ШЕХТЕР (0362) 635029