1 2 3 4

Інформація про проведену дитячо-юнацьку еколого-патріотичну гру „Паросток” у комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради

31 жовтня 2018 - Администратор
Інформація про проведену дитячо-юнацьку  еколого-патріотичну гру „Паросток”  у комунальному закладі  „Станція юних натуралістів”  Рівненської обласної ради

 

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ»

 

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79-Б, тел./факс   23-01-49

Е-mail rivneosun2007@ukr.net

, www.rivneosun.com.ua

­­­­­­­­­­­­------------------------------------------------------------------------------------------------------

31жовтня  2018 р. №  02-06/

326

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді

Рівненська обласна рада

 

Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації

 

 

Про проведену дитячо-юнацьку

еколого-патріотичну гру „Паросток”

у комунальному закладі

„Станція юних натуралістів”

Рівненської обласної ради

 

30 жовтня 2018 року у комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради пройшла дитячо-юнацька еколого-патріотична гра „Паросток” під гаслом „Ми паросток плекаємо і усіх закликаємо”.

Після відкриття та оголошення умов та правил гри дітей було поділено на три команди, вручено маршрутні листи, в яких було вказано етапи проходження модулів конкурсу. Діти мали зібрати символічні ключі з ключовими словами зашифрованого гасла.

Патріотичний модуль „Рослини-символи України” включав ознайомлення учасників гри не тільки з лікарськими властивостями рослин – символів України, але й майстер-клас „Виготовлення маків та волошок з тканини”. Діти виготовили квіти, які в кінці гри вплели у символічний вінок єдності, краси та величі українського народу.

Тварин-символів України юннати вивчали на зоологічному модулі та контактно спілкувались з мешканцями  живого куточка Станції.

Як визначати сторони горизонту, як працювати з компасом та які ж секрети метеорологічних спостережень? Саме на ці питання знайшли відповіді юннати, відвідавши модуль метеорологічний „Природа і погода”, на якому вони могли практично визначити сторони горизонту та закріпити свої знання, відповівши на запитання вікторини.

Метою дендрологічного модуля „Зелена естафета”  - проінформувати учасників про етапи висаджування дерев та кущів, після чого вони мали продемонструвати на практиці, як висаджувати рослини. В результаті учасники заходу заклали спіреєву алею на навчально-дослідній земельній ділянці.

Майстер-клас „Виготовлення оберегів” захопив конкурсантів під час екологічного модуля „Екотворчість”. Діти довідались про лікувальні властивості верби, значення оберегів та майстрували подарунки власноруч. Виготовлені обереги будуть представлені на благодійному ярмарку.

У станційній світлиці „Берегиня” учасники гри  познайомились з предметами старовини, після чого мали назвати знаряддя праці українців, які є у Світлиці та розповісти про їх використання у побуті. Кожна команда отримала інформацію про символи українського рушника та взяла участь у колективній творчій справі „Україна вишивана” на етнографічному модулі, оздобивши паперовий рушник аплікаціями у різному стилі, який продемонстрували у кінцевій частині гри.

Після підведення підсумків гри кожна команда отримала призове місце за кількістю балів та за швидкість проходження усіх етапів гри. Усім юним натуралістам було вручено сертифікати учасника гри „Паросток” та заохочувальні призи, які виготовили вихованці та керівники гуртків „Екологічний театр”  та  „Юні голубівники”.

 

В.о. директора Станції юних натуралістів                                     Л. БОНДАР

Л. Шехтер (0362) 63-50-29